31. januar 2011

Lost your keys??

I går hadde vi en skikkelig rundtur i Trondheim og lekte turister i egen by!! Det var egentelig ganske koselig og noe jeg skulle ha gjort litt oftere. Etter å  ha bodd i Trondheim i 8 år er det fortsatt div jeg skulle sett.. Det kommer nok ulike Trondheims-bilder de nærmeste dagene!! Her er et bilde tatt nedenfor Nidarosdommen!

28. januar 2011

Hva tenker du på?

En liten tankefull gutt! Lurer på hva han tenker på...

26. januar 2011

En fin dag i fjæra!

Siden vi bor i nærheten av fjæra blir det til at vi går mye tur der. Her var vi på tur i Hitrafjæra (tror jeg?) før snøen kom!!

Jeg synes disse trærne er så fine. De står lissom så alene!! Det øverste bildet er selvfølgelig redigert i Photoshop.

Emilie er veldig glad i å plukke skjell. Samlingen blir like stor hver gang!!

Det er masse fine fugler og ender som holder til i fjæra!

Også var jo søledammen på vei noe av det morsomste med hele turen!! Her fikk vi virkelig testet vinterdressen og Emilie var faktisk like tørr som da vi dro :-)

25. januar 2011

Fruktspyd!!

Kjedelig med frukt?? Ikke her i huset i hvertfall!! Barna synes det er utrolig gøy med fruktspyd-figurer. Barna bestemmer frukta og kutter opp selv.Her har de brukt ananas, melon, pære og agurk!!

23. januar 2011

Gleder meg til våren!!

Nå har det vert pluss-grader en stund i Trondheim! Mye av snøen er borte og er blitt til slafs og søledammer i stedet. I tillegg har det regnet så det er ikke noe særlig koselig å være ute nå. Vinteren er fin så lenge snøen ligger, men nå gleder jeg meg bare til vår!!! Har sitti å kikka litt på bilder fra sist vår og gleder meg enda mer til vår :-)


20. januar 2011

Photoshoptips - Fjerne uønskede elementer...

Jeg har tatt utallige bilder hvor jeg tenker at..: "det bildet hadde vært så bra hvis ikke den greia hadde vært der".. Heldigvis har jeg lært meg å fjerne sånne ting i photoshop. Tenkte jeg skulle dele dette tipset!! Jeg har fjernet både mennesker, kviser, støv og andre uromomenter. Det er flere metoder å gjøre det på så jeg tenkte å fortelle litt om de jeg bruker.

  • Content aware fill: Dette er en veldig enkel måte å fjerne uønskede elementer på. Jeg prøver som regel dette først, men er ikke alltid resultatet blir like bra. Merk området du vil fjerne ved å bruke lasso tool (jeg bruker magnetic lasso tool) --> høyreklikk og velg fill - "content aware" og ok. 
  • Spot healing brush: Denne bruker jeg til å fjerne prikker, som støv, kviser etc.Bare velg en str så det dekker litt mer enn prikken og trykk oppå prikken. Vips er den borte!
  •  Healing brush: Denne bruker jeg til å pynte på når jeg har brukt content aware fill og det ikke ble helt perfekt eller til å fjerne litt vanskeligere ting. Ved å bruke denne velger du selv hvor "toolen" skal hente informasjon fra. Du holder inne ALT og klikker på et område som har samme utseende som du ønsker å ha der du vil fjerne elementer og klikker på elementer du vil fjerne etterpå. Jeg bruker å endre mode fra normal til replace.
Her er noen eksempelbilder hvor jeg har brukt Healing brush og content aware fill!! 



18. januar 2011

2 uker igjen...

... til jeg fyller 30!!!! *iiiiik* Har begynt å få litt ønskelisteønsker fra familie så tenkte jeg bare skulle legge den ut her!!

I tillegg til det på bildet ønsker jeg meg: (kamerasekken kjøper sannsynligvis øyvind)
  • Regntrekk til sekk (sekken er 55 eller 65 l)
  • Fine hverdagsklær (str. xs/s)

16. januar 2011

Pearls

Jeg og Emilie (5) brukte store deler av gårsdagen til å perle. Vi hadde storproduksjon av armbånd!! Til slutt havnet resten av perlene på bordet og vi knipset bilder av de i stedet. Emilie er like ivrig til å ta bilder som jeg!! Flink er hun også!! Her er et par perle-bilder som jeg tok!!


15. januar 2011

Onmii smykkehenger

Denne smykkehengeren har jeg ønsket meg lenge, men har syntes den var altfor dyr!! Men så var jeg så heldig å vinne den i en julekalender på nett :-) Var å henta den på posten i går og elsker den allerede!!!! Til og med esken den kom i er utrolig kul!! Måtte bare ta noen bilder, den er så utrooolig fin!! Gleder meg til å begynne å henge smykkene mine på den!!



14. januar 2011

Noen bilder fra Paris!!

Paris er min favoritt-by, i hvertfall av de jeg har besøkt!! Masse fine severdigheter, god mat, fine parker og supre shopping-muligheter :-) Jeg var der sammen med sønnen min Sebastian for en stund siden og kunne godt tenkt meg å reist dit igjen. Men da ville jeg reist sammen med min samboer <3

Jeg satt å kikket på gamle bilder og tenkte jeg skulle vise dere noen fra Paris!!!

 Utsikt utover byen med favorittseverdighet i midten!!

 Hver kveld begynner Eifeltårnet å blinke! Stilig :-)

 Utsikt over La Defens, hvor vi bodde!

 Louvre!!

 En utrolig fin og stor park!!

 Triumfbuen!!

 Måtte jo også ha oss en dag i Disneyland!! Kjempegøy for liten og stor!!

 Pluto :-)

Donald og Dolly <3 danset i paraden!

11. januar 2011

En geit eller to i hagen..

De er verken mine eller bor i min hage, men de er skikkelig kule!! Jeg synes det ser kaldt ut, men det så ut som de trivdes godt!

9. januar 2011

2010 i bilder!

Her kommer en bitteliten smakebit på bildene jeg tok i 2010!!

8. januar 2011

Fanget i nettet!

Her er en fjær blitt fanget i et edderkoppnett!! Jeg synes fjæra var så nydelig der den hang!!

7. januar 2011

Scrapperier..

Noen scrappesider jeg laget i juleferien!!


6. januar 2011

Spilled some milk...

Har lekt meg litt med kamera og melk. Har fått influensa så jeg orket ikke prøve så mange ganger, så dette ble bare en test. Neste gang skal jeg ordne med annen bakgrunn bak! Gøy var det i allefall :-)


5. januar 2011

Flystripe

Flystripe på skyfri himmel. Jeg lurer alltid på hvor flyene skal eller kommer fra. Kanskje det skulle til varmere strøk, det hadde vært herlig nå:-)

3. januar 2011

Forlatt

Jeg har gått utallige skiturer forbi denne hytta, men jeg har aldri gått helt inntil før nå. Da jeg oppdaget at vinduet var "åpent" (les:borte) så måtte jeg jo klatre inn. Det var veldig spennende og veldig skummelt å utforske den. Mamma og familien var i denne hytta å kjøpte melk da de var på hytta før i tiden..


 Dette kunne jo vært en fin peis..



Dette er midt mellom to rom i hytta. Taket er det ikke så mye igjen av..

1. januar 2011

Trondheim går inn i 2011!!

Før om årene har vi feiret nyttårs-aften i en bygd i gudbrandsdalen, så man kan jo si forskjellen på størrelsen og mengden fyrverkeri ble stor i forhold til Trondheim. Med perfekt plassering på toppen av en 14 etg. blokk lå jo forholden tilrette for gode bilder!! Her er noen av bildene!!